Logo
Stara Mydlarnia – maseczka czekoladowa na twarz do stosowania na ciepło
30 gru 2011

Stara Mydlarnia – maseczka czekoladowa na twarz do stosowania na ciepło

Post by Testimo_Admin

 

OD PRODUCENTA:
Zabieg na bazie czekolady, działa przeciwstarzeniowo i przeciwzmarszczkowo, doskonale dotlenia skórę. Czekolada bogata jest w witaminy A, E, F, H oraz związki mineralne, które poprawiają koloryt i ukrwienie skóry. Zabieg korzystnie wpływa na zmysły, pobudza produkcję endorfin, które poprawiają samopoczucie, działają stymulująco i antydepresyjnie. Czekolada chroni skórę przed utratą wody. Nadaje się do użycia zarówno na ciepło, jak i na zimno.

SKŁAD: Aqua, Theobroma Cacao (Cocoa) Powder, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol & Sodium Cetearyl Sulfate, Dimethicone, Sorbitol, Cetyl Alcohol, Corn Starch Modified, Parfum, Metyl & Propylparaben, Phenoxyethanol, DMDM Hydantoin, Citric Acid, Potassium Acesulfame, Benzyl Benzoate, Coumarin, Benzyl Salicylate, Linalool.

Maseczka czekoladowa wymaga podgrzania w gorącej kąpieli.
Do aplikacji najlepiej użyć drewnianej szpatułki lub pędzla do masek kremowych.
Na pędzlu zostaje trochę maski i dłużej się go oczyszcza niż szpatułkę.

Sprawdzamy na dłoni temperaturę maski, by nie była za gorąca. Maska po podgrzaniu ma konsystencja roztopionej czekolady. Pachnie wspaniale, wspaniale, wspaniale!
Intensywnie i długo.

Po 30 minutach zmywamy. Użyłam do tego zwilżonych chusteczek kosmetycznych, żeby maska w połączeniu z wodą nie ubrudziła całej łazienki. Ale i tak nie zmywa jej się z łatwością.

PLUSY:
+ skóra jest gładka i miękka
+ nawilża
+ pobudza wydzielanie endorfin
+ poprawia samopoczucie
+ relaksuje, łagodzi napięcie nerwowe, odpręża
+ odżywia skórę – czekolada jest bogata w wit. A, E, F, H oraz związki mineralne, które chronią przed nadmierną utratą wody, poprawiają koloryt i krążenie skórne.

Maseczka czekoladowa to 10 g saszetki jednorazowej starcza na jeden zabieg
Są również pełnowymiarowe opakowania, koszt ok. 29PLN za 250ml

Treść z archiwalnej wersji strony, stworzona przez autora bloga.

1 Comments

Louis Memmott 2023-09-21 at 11:08 - Reply

Jestem pod wrażeniem twojej wiedzy.

Leave a Comment